Fietspad Scheldelaan

We mogen gerust stellen dat de kruising van het fietspad op de Scheldelaan en de parking Midden van Covestro een gevaarlijke verkeerssituatie is. Een herziening van die inrichting maakt deel uit van het grote programma van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om de fietsveiligheid in de haven te verbeteren. In opdracht van het havenbedrijf is de studie mbt Masterplan fietspaden in juni 2020 opgestart.

Binnen deze studie wordt bekeken hoe het fietspad langs Scheldelaan kan omgelegd worden achter de parking van Covestro. Hierbij worden 2 scenario’s technisch onderzocht: ofwel rondom de parking op niveau Scheldelaan, ofwel wordt er voor en achter de parking een verbinding gemaakt met het jaagpad om zo een volwaardig fietspad te krijgen rond de parking. Zo’n verbinding bestaat reeds tussen de ingangen van Exxon en Total Polymers verder naar Antwerpen toe. De studie is nu lopende en zodra daar meer details over gekend worden, zullen deze teruggekoppeld worden.

Het AWV heeft ondertussen een haaksere kruising aangelegd van het fietspad over de noordelijke inrit van de parking. De snelheid van de doorgaande fietser wordt daardoor iets afgeremd en de zichtbaarheid op aankomende fietsers voor de inrijdende wagens verbetert. Er komt ook een nieuwe fietsoversteek met een lichtengeregeld kruispunt ter hoogte van Lanxess.

Wees waakzaam tijdens deze werken.